Het leukste gratis schoolreisje voor de mond

 

ToothCamp

het leukste gratis schoolreisje voor de mond

nieuwsbrief 17 december 2019

Dank jullie wel!

Mede dankzij alle mondzorg professionals waaronder: KNMT, NVM, Ivoren Kruis, Henry Shein, Centrum voor Tandzorg, Arseus én onze vrijwilligers is er ook dit jaar weer een hoop aandacht voor pubertanden & mondzorg geweest. Geweldig hoe al deze expertise, inzet en inspiratie dit weer mogelijk heeft gemaakt. Dus een heel groot ‘DANK JULLIE WEL’  hiervoor!

 

ToothCamp
Een gratis schoolreisje over mondgezondheidMet meer dan 30 stands, theater & muziek, geeft ToothCamp pre-pubers op speelse wijze informatie over mondzorg. Geen droge saaie stof, maar interactief en educatief. De diverse opstellingen geven de kinderen van alles te doen en beleven dat met mondgezondheid te maken heeft. Gekke chemische proefjes, zelf gaatjes boren, porselein breken, scheikundeles door een MAD professor… het is maar een voorbeeld van alle gave dingen die je op een ToothCamp kunt leren.
De toegang is gratis. Alle basisschool leerlingen uit groep 8 zijn welkom. Ze komen uit de buurt maar vaak ook met de bus of trein. Financiële ondersteuning is eventueel mogelijk indien dit voor vervoerskosten nodig zou zijn. ToothCamp duurt een middag. Een creatief lesprogramma is ter voorbereiding beschikbaar.

 

Voor info en aanmelding klik je hier!

 

 

ToothCamp-praktijken
Als jouw praktijk een school uitnodigt voor ToothCamp zorgen wij voor een persbericht daarover dat je kunt gebruiken voor de lokale krant.GRATIS TIENER TIP BOEK: 
Het boek “Tien tips voor slimme pubers” kun je hier downloaden.

 

Wie helpt ons ToothCampus uitrollen?

ToothCampus is voor middelbare scholieren van 15+. Een spel vergelijkbaar met Triviant maar dan rondom alles wat er in je mond gebeurt.                                           De opzet is zo dat het aansluit bij de leerstof van biologie, natuur en scheikunde lessen. Zo kunnen we het de leerkrachten makkelijker maken om proefwerken voor te bereiden, en tieners spelenderwijs meer kennis geven over hun mondgezondheid. We zoeken daarom docenten, alumni en mondzorg-professionals die hierin kunnen bijdragen. Voor aanmeldingen: info@toothcamp.nl

 

 

ToothCamp en de Kids-fabriek

Nieuw dit jaar was de samenwerking met Lieneke Stevering Jorna waardoor we tijdens de KIDS-fabriek in Ulft een mini ToothCamp hebben gedaan. Met een diverse groep specialisten; tandartsen, assistenten, mondhygiënisten maar ook met mensen van de KNMT en NVM hebben we weer aandacht voor de mondgezondheid van pubers gevraagd en gegeven. Het was mooi om te zien hoe op deze manier twee losse initiatieven samenkwamen. We hopen dan ook in toekomst nog vaker samen te kunnen werken.

 

Oproep: ToothCamp zoekt vrijwilligers.

Dus als je tijd hebt kom ons dan helpen bij één van onze ToothCamps.

Amsterdam 19-03-2020
Den Bosch 02-04-2020
Breda 22-02-2020

 

Geef je hier op als vrijwilliger!

 

Wist je dat vrijwilligers korting krijgen…

ToothCamp bestaat dankzij vrijwilligers, speciaal voor die vrijwilligers is er dan ook een kortingscode waarmee we hen extra welkom heten op het Congres de Nieuwe Tandarts.
Voor meer informatie: www.denieuwetandarts.com

Daarnaast organiseren we voor alle vrijwilligers een voorlichtingsavond over tieners en ToothCamp. Een uitnodiging hiervoor krijgen zij automatisch in de mail.

 

Volwassen Tips over Tieners en hun brein kun je vinden in de nieuwe uitgave van ‘het puberbrein binnenste buiten’ waarin ook een stuk aan ToothCamp is geweid. https://issuu.com/vbku/docs/9789021556963

 

Nieuws: Congres de Nieuwe Tandarts

Een ander nieuw initiatief waar Stichting ToothCamp in samenwerking met De lieve tandarts en Kinderkliniek TandInzicht aan werkt is Congres de Nieuwe Tandarts over duurzame mondzorg op basis van preventie. Dit samenwerkingsverband wil een platvorm creëren voor alle mondzorg professionals die preventie nog actiever in de praktijk (willen) brengen. Hoe besteed je in een gezonde praktijk tijd en aandacht aan preventie, terwijl er te weinig financiële prikkels voor zijn? Gelukkig zijn er in Nederland veel professionals bezig dit op te pakken. Die mensen brengen we samen op 9 oktober 2020 in Bunnik.
Voor meer informatie:

 

www.denieuwetandarts.com

 

ToothCamp op de bühne

Tijdens Congres De Nieuwe Tandarts gaat ToothCamp samen met Lieneke Stevering Jorna en Alexandra Rijkse laten zien hoe aandacht voor een belangrijke boodschap ook positieve marketing voor je praktijk kan zijn. Zorg dat patiënten nog beter weten dat ze bij jou aan het goede adres zijn. Alle mondzorg praktijken kunnen gebruik maken van initiatieven zoals ToothCamp. Hiermee kunnen ze én aan preventie werken én de praktijk positief onder de aandacht brengen.
ToothCamps zijn er om tieners en hun ouders beter voor te lichten.

 

Publicatiedatum: 16-12-2019


Terug naar overzicht